Acte de carrer – 10 anys de guerra a Síria: Save the Children porta al Congrés dels Diputats les primeres paraules dels nens i nenes en zones de guerra per demanar al Govern que prioritzi la defensa de la infància

  • L’organització també ha entregat 400.000 signatures demanant al Govern espanyol que condemni els bombardejos a les escoles, com els que han succeït recentment al Iemen. 
  • Save the Children reclama a l’executiu que sigui coherent amb el seu paper a nivell global en defensa de la protecció de l’educació suspenent la venda d’armes a països en guerra

Materials per mitjans: http://bit.ly/2OB7lcy

Madrid, 15 de març de 2021- Amb motiu del desè aniversari de la guerra de Síria, Save the Children ha portat al Congrés dels Diputats les primeres paraules que aprenen els més de 420 milions d’infants que viuen en zones de guerra. Granada, metralleta, sang, màscara antigàs... són algunes de les paraules que s’han pogut veure en aquest acte per fer visible el que suposa per a la infància créixer enmig de les bombes i el pànic.

“És intolerable que les escoles, espais de protecció i desenvolupament per a la infància, segueixin sent objectius de bombardejos. Espanya ha de condemnar aquests atacs i assegurar que els nens, nenes i les seves famílies tinguin accés a l’ajuda humanitària que proporcionem les organitzacions internacionals”, apunta Catalina Perazzo, directora de Sensibilització i Polítiques d’Infància de Save the Children.

Imatge

L’organització també ha entregat 400.000 signatures demanant al Govern espanyol que protegeixi els drets de la infància en conflictes armats i acabi amb la venda d’armes a països en guerra davant el risc que s’utilitzin per cometre greus violacions contra la infància. Les signatures han estat recollides per Pau Marí Klose, President de la Comissió d’Afers Exteriors del Congrés, al que Catalina Perazzo també ha entregat un exemplar del llibre Mis Primeras Palabras.

Malauradament, Sirià no és l'únic lloc on la infància sofreix els pitjors impactes de la guerra. Iemen entra el pròxim 25 de març en el seu setè any de conflicte i s'ha convertit en la major crisi humanitària del món. Les conseqüències són especialment greus per a la infància, amb dos milions i mig de nens i nenes a la vora de la desnutrició i milers de desplaçats.

“Mai en els últims 20 anys hi ha hagut tants nens i nenes vivint en zones afectades per conflictes armats. Els seus drets són vulnerats constantment i és necessari que es respecti el dret internacional humanitari per a protegir-los. En la pròxima Conferència de Brussel·les sobre el futur de Síria i de la regió, Espanya ha de jugar un paper rellevant i augmentar l'ajuda destinada a programes internacionals de suport en matèria educativa i atenció psicosocial a la infància en zones de conflicte, especialment als nens i nenes desplaçats”, conclou Perazzo.

Sobre Save the Children

Save the Children és l’organització líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa des de fa 100 anys per assegurar que tots els nens i nenes sobreviuen, aprenen i estan protegits. Actualment l’organització opera en més de 120 països.

Arreu de l’Estat, Save the Children treballa en programes d’acció socioeducativa pels infants més vulnerables, centrats en la infància en situació de risc de pobresa o exclusió social. L’organització atén a més la infància migrant i està centrada en protegir els menors davant la violència. Save the Children vol que tots els nens i nenes, independentment de la seva condició o país d’origen, puguin gaudir plenament dels seus drets i assolir el màxim de les seves capacitats.

Per a més informació:

Mireia Recasens - 683 651 782

mireia.recasens@savethechildren.org