ALMENYS 2.000 NENS I NENES HAN MORT A GAZA MENTRE ELS ATACS AERIS CONTINUEN SENSE PARAR

Material audiovisual des del sud de Gaza per mitjans de comunicació: https://www.contenthubsavethechildren.org/Package/2O4C2S35YPJ1

Ramal·lah, 23 d’octubre de 2023 – Almenys 2.000 nens i nenes han mort a Gaza en els últims 17 dies, i 27 més a Cisjordània, mentre els constants atacs aeris han reduït milers d'edificis a tota la Franja de Gaza a un munt de runa fumejant. Segons els mitjans israelians, 27 infants han mort a Israel.

Milers de llars i desenes de parcs infantils, escoles, hospitals, esglésies i mesquites han resultat danyats o destruïts a Gaza, i almenys 4.600 nens i nenes han resultat ferits, segons informa el Ministeri de Salut de Gaza, alguns amb cremades, pèrdua d'extremitats i o d’altres ferides causades pels bombardejos.

Els danys a les infraestructures sanitàries i la falta de subministraments mèdics estan obligant els metges a prendre decisions inhumanes, com realitzar cirurgies en el sòl dels hospitals, i sovint sense anestèsia.

Tenint en compte que la Franja de Gaza és un territori petit i densament poblat, els implacables atacs aeris continuen ferint i matant nens i nenes de manera indiscriminada. Més d'un milió de menors d'edat estan atrapats enmig de la zona de conflicte actiu sense un lloc segur al qual anar.

Jason Lee, director de Save the Children als Territoris Ocupats de Palestina, alerta sobre la gravetat de la situació: “El conflicte actiu, inclosos els atacs aeris, en una ciutat tan petita i tan densament poblada està provocant un nombre sorprenentment alt de morts civils. Els nens i les nenes són particularment vulnerables a l'impacte de les armes explosives".

Els efectes sobre les seves vides són greus: "Els seus ossos es dobleguen més, la qual cosa augmenta les possibilitats de patir deformitats a llarg termini amb poques possibilitats de recuperació. Tenen menys sang que perdre. A més, és poc probable que rebin l'atenció mèdica especialitzada que necessiten pel fet que els sistemes de salut sovint estan prop del col·lapse i hi ha menys cirurgians capacitats disponibles. La falta de medicaments, electricitat i aigua, que tant es necessiten als hospitals, significa que les instal·lacions a penes poden funcionar", afegeix Lee.

Save the Children assegura que, segons continua augmentant el nombre de morts, els nens i les nenes estan cada vegada més terroritzats. A cada escalada important, els infants han mort o han resultat ferits, sense esmentar que han patit greus impactes a llarg termini en la seva salut mental. Mai n’han sortit il·lesos.

“Ha d'acordar-se un alto el foc immediat. Instem a totes les parts que adoptin mesures immediates per protegir les vides de nens, nenes i adolescents, així com a la comunitat internacional perquè doni suport a aquests esforços. Ha de fer-se tot el possible per protegir la infància de qualsevol mal i brindar-li el suport que necessita. Els nens i les nenes que necessiten atenció especialitzada i vital han de poder rebre-la fora de Gaza. L'única manera de protegir veritablement les seves vides és acabar amb aquesta violència”, conclou Lee.
 
Per a més informació:

Mireia Recasens -  mireia.recasens@savethechildren.org / 683 651 782