GAZA: ELS 3.195 NENS I NENES ASSASSINATS EN TRES SETMANES SUPERA LA XIFRA ANUAL D'INFANTS ASSASSINATS EN ZONES DE CONFLICTE DES DEL 2019

Ramallah, 29 d'octubre - El nombre de nens i nenes assassinats a Gaza en tan sols tres setmanes ha superat el nombre anual de nens i nenes assassinats en les zones de conflicte arreu del món des de 2019, segons Save the Children.

Des del 7 d'octubre, s'ha informat de la mort de més de 3.257 nens i nenes, almenys 3.195 a Gaza, 33 a Cisjordània i 29 a Israel, segons els Ministeris de Salut de Gaza i Israel, respectivament. El nombre de nens i nenes morts en només tres setmanes a Gaza és superior al nombre de morts en conflictes armats arreu del món -en més de 20 països- en el transcurs de tot un any, en els últims tres anys.

La infància representa més del 40% de les 7.703 persones mortes a Gaza, i més d'un terç de totes les víctimes mortals alts territoris palestins ocupats i Israel. 1.000 nens i nenes més estan desapareguts a Gaza, suposadament soterrats sota les runes, per la qual cosa és probable que el nombre de víctimes mortals sigui encara més gran.

El divendres, les forces israelianes van anunciar l'"ampliació de les operacions terrestres" a la Franja de Gaza, i Save the Children va advertir que provocaria més persones mortes, ferides i angoixa, al mateix temps que demanava un alto el foc immediat.

El director de Save the Children als Territoris Palestins Ocupats, Jason Lee, ha declarat: "Tres setmanes de violència han arrencat a nens i nenes de les seves famílies i han destrossat les seves vides a un ritme inimaginable. Les xifres són terribles i, tenint en compte que la violència no només continua sinó que s'està estenent a Gaza en aquests moments, n’hi ha molts més que continuen corrent un greu risc. La mort d'un infant és massa, però es tracta de greus violacions de proporcions èpiques. Un alto el foc és l'única manera de garantir la seva seguretat. La comunitat internacional ha d'anteposar les persones a la política: cada dia que passem debatent deixa nens i nenes morts i ferits. La infància ha de ser protegida en tot moment, especialment quan busca seguretat en escoles i hospitals".

Segons els informes, també han resultat ferits almenys 6.360 nens i nenes a Gaza, així com almenys 180 nens i nenes a Cisjordània i almenys 74 nens i nenes a Israel. Més de 200 persones, inclosos nens i nenes, continuen com a ostatges dins de Gaza.

El risc que la infància mori a causa de les ferides mai ha estat tan alt, i l'ONU ha informat que un terç dels hospitals de la Franja de Gaza ja no estan operatius a causa dels talls d'electricitat i al "setge total" del Govern d'Israel, que bloqueja l'entrada de mercaderies com combustible i medicines. Segons Metges Sense Fronteres, la conseqüent escassetat d'anestèsia ha obligat a amputar a nens i nenes sense alleujar el dolor.

SAVE THE CHILDREN DEMANA UN ALTO-EL-FOC IMMEDIAT

Save the Children està seriosament preocupada pel fet que l'ampliació de l'operació terrestre a Gaza per part de les forces israelianes provoqui inevitablement més víctimes infantils, ja que els cossos dels menors d'edat són especialment vulnerables a l'armament explosiu.

Save the Children demana un alto el foc immediat. Demanem a totes les parts en conflicte que prenguin mesures immediates per a protegir la vida de la infància, i a la comunitat internacional que doni suport a aquests esforços, com és la seva obligació.

Notes per a l'edició:

  • Segons els tres últims Informes Anuals del Secretari General de l'ONU sobre els Infants i els Conflictes Armats, un total de 2.985 nens van ser assassinats en 24 països en 2022, 2.515 en 2021 i 2.674 en 2020 en 22 països. En 2019, van ser assassinats 4.019 nens.
  • Segons els mitjans de comunicació israelians, almenys 74 nens han resultat ferits a Israel.
  • Save the Children és una organització independent i imparcial. Amb l'actual setge total de Gaza, els periodistes i les organitzacions internacionals no poden accedir a Gaza per verificar de manera independent i proporcionar dades actualitzades sobre l'impacte dels bombardejos en curs a la població civil. Save the Children, en línia amb les actualitzacions de l’OCHA, es basa actualment en les dades del Ministeri de Sanitat israeliana per a les víctimes a Israel i del Ministeri de Sanitat de Gaza per a les víctimes dins de Gaza. A causa de la situació actual, la informació i les xifres facilitades per tots dos ministeris no poden verificar-se de manera independent.