L’ EXJUGADOR DEL BARÇA JAVIER SAVIOLA VISITA EL PROJECTE QUE SAVE THE CHILDREN I LA FUNDACIÓ FC BARCELONA DESENVOLUPEN A SANTO DOMINGO

  • El projecte, que compta amb el suport d’Scotiabank, beneficia a més de 1.600 nens i nenes en situació de vulnerabilitat al barri de Capotillo i té com a objectiu impulsar l’educació i la protecció a través de l’esport

Material gràfic per mitjans: link
 
Santo Domingo, 2 de juny de 2023
. Save the Children República Dominicana i la Fundació FC Barcelona estan duent a terme conjuntament amb el suport d’Scotiabank, el projecte “Educació i protecció a través de l’esport: Jugant per la inclusió” al barri de Capotillo (Santo Domingo) en el qual participen més de 1.600 nens, nenes, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i les seves famílies. En un context marcat per la violència i la pobresa, aquesta iniciativa té com a objectiu crear entorns segurs que contribueixin al seu desenvolupament i inclusió en la comunitat a través de l'esport.

El projecte s'implementa a Capotillo, un barri altament vulnerable i amb condicions de violència i pobresa que limiten les oportunitats de desenvolupament de nens i nenes. Amb més de 50.000 habitants, es calcula que un 71% dels seus residents viu en condicions de pobresa. Estudis recents indiquen que 7 de cada 10 nens i nenes de Capotillo reconeixen i identifiquen els diferents tipus de violència contra la infància i la meitat assegura que ha patit algun episodi violent al llarg de la seva vida. A més, tenint en compte que més d'un terç de la població del barri són nens i nenes, només existeix un únic espai d'oci i esport per a tots ells.

Per això, el projecte “Educació i Protecció a través de l'Esport: Jugant per la Inclusió” promou la creació d'entorns segurs, sans i inclusius per a nens, nenes i adolescents en situació de vulnerabilitat prioritzant l'educació i la protecció enfront de la violència a través de l'esport i l'activitat física. Aquesta metodologia pròpia de la Fundació FC Barcelona, anomenada SportNet, pretén millorar el benestar emocional i físic dels participants, així com enfortir la seva cohesió i contribuir a la seva mobilització social amb accions participatives. En aquest sentit, el projecte contempla el sanejament ambiental per millorar les condicions dels entorns on viuen i juguen els nens amb brigades verdes formades per ells mateixos. A més, es posa especial focus en la igualtat de gènere i la diversitat perquè tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats.

L’exjugador del FC Barcelona, Javier Saviola, acompanyat de la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú, ha visitat el projecte on s’han pogut conèixer les activitats que es realitzen. També han pogut participar en el festival durant el qual l’exjugador del Barça ha ofert als participants una xerrada motivacional a partir de la seva experiència com a jugador d’elit. 

“La Fundació FC Barcelona fa realitat el compromís socials del club. L’esport té el poder màgic de transformar la vida de nens, nenes i joves en aquest entorn d’alta vulnerabilitat”, explica Marta Segú, Directora General de la Fundació FC Barcelona

“Volem fomentar la diversitat i la inclusió a les comunitats que formen part del nostre dia a dia i a través de l’esport, que té una gran força per empoderar i inspirar els nostres joves i motivar-los per enfrontar la vida amb èxit”, afirma Gonzalo Gil, president executiu d’Scotiabank República Dominicana.

“Els nens i nenes de Capotillo necessiten tenir espais segurs i protectors per desenvolupar tot el seu potencial, lliures de violència. L’educació és l’eina més poderosa per trencar el cercle de la pobresa i combinar-lo amb metodologies com SportNet garanteix la inclusió i l’aprenentatge a través de l’esport i el joc en equip”, explica Alba Rodríguez, directora de Save the Children República Dominicana.

Sobre Save the Children República Dominicana

Save the Children és present a República Dominicana des del1976, amb 46 anys de treball ininterromput, combinant l’experiència de desenvolupament comunitari i els drets de la infància, apostant per l’empoderament, la mobilització comunitària, les aliances amb el sector privar i l’enfortiment institucional de l’Estat per la garantia dels Drets de la Infància. El nostre objectiu és assegurar que tots els infants gaudeixin dels drets que els correspon segons la Convenció Internacional dels Drets de l’Infant de l’ONU, adoptat i oberta a la firma el 20 de novembre del 1989 i ratificada a la República Dominicana l’11 de juny de 1991

Sobre la Fundació FC Barcelona

La Fundació FC Barcelona es va crear en 1994 per fer costat als nens, nenes i joves dels col·lectius socials més vulnerables a través de l'esport i l'educació en valors, amb l'objectiu de contribuir a una societat més justa i inclusiva. La Fundació emmarca les seves activitats dins dels programes de Nacions Unides Esport per al Desenvolupament i Objectius de Desenvolupament Sostenible. A partir d'un nou enfocament holístic d'actuació, la Fundació treballa en tres línies de treball: educació i protecció, acció comunitària i salut i benestar emocional a través de programes i metodologies pròpies. En tots els seus programes treballa amb l'esport com a eina essencial per a la inclusió social i l'equitat, amb un especial enfocament en la igualtat de gènere i la diversitat en totes les seves formes. Avui, la Fundació arriba a més de 500.000 beneficiaris a tot el món. 

Per a més informació:

Mireia Recasens: 683 651 782
mireia.recasens@savethechildren.org