SAVE THE CHILDREN PLANTEJA ALS PARTITS 8 PROPOSTES CLAU PER MILLORAR LA VIDA DELS INFANTS I ADOLESCENTS A ESPANYA

  • L’organització s’ha reunit amb les principals candidatures perquè els nens i nenes es tinguin en compte a la campanya electora de les eleccions generals, tot i que no puguin votar 

Recursos audiovisuals:https://stces.me/449Fphv

Campanya #YoVotoPorLaInfancia: www.savethechildren.es/yo-voto-por-la-infancia

Madrid, 6 de juliol de 2023 – Save the Children ha mantingut trobades amb PSOE, PP, Vox i SUMAR per traslladar-los les seves vuit propostes perquè la infància i l’adolescència estiguin al centre de les polítiques la propera legislatura, governi qui governi.

Els nens i nenes no poden votar, per això l’organització, amb la campanya ‘Yo voto por la infancia’, fa una crida a la classe política perquè votin en aquestes eleccions generals per garantir-los la igualtat d’oportunitats i blindar els seus drets. 

“L'accés a les beques menjador per totes les famílies en situació de pobresa, un suport a la criança per poder cobrir els costos en condicions dignes, l'especialització i l'augment de places en salut mental o l'adaptació de la justícia quan hi ha un cas de violència són algunes de les mesures que proposem i que considerem que són indispensables perquè la pròxima legislatura realment tingui en compte la infància”, subratlla Catalina Perazzo, directora de polítiques d'infància.

Les mesures de Save the Children són: 

  • 1. DONAR SUPORT A LA CRIANÇA, amb una nova ajuda fins als 17 anys que arribi automàticament a les famílies amb menys ingressos.
  • 2. REDUIR LA POBRESA INFANTIL, impulsant el desplegament de la Garantia Infantil per garantir que més de 800.000 nens, nenes i adolescents en situació de pobresa arreu de l’Estat puguin accedir a educació, salut, habitatge i alimentació assequibles i de qualitat.
  • 3. FACILITAR L'ACCÉS A BEQUES MENJADOR, perquè més d'un milió de nens i nenes que viuen sota el llindar de la pobresa puguin menjar de manera completa i saludable almenys una vegada al dia.
  • 4. GARANTIR L'EDUCACIÓ DE 0-3 ANYS, reconeixent el dret a una plaça d'escola infantil assequible i de qualitat pròxima al domicili.
  • 5. ASSEGURAR L'ÈXIT EDUCATIU, oferint el suport necessari per prevenir la repetició o l'abandonament escolar a la infància de famílies amb pocs recursos.
  • 6. CUIDAR LA SALUT MENTAL, per al que és necessari augmentar el nombre de professionals en psicologia i psiquiatria i així poder revertir l'augment de trastorns mentals i de conducta després de la pandèmia.
  • 7. ESPECIALITZAR LA JUSTÍCIA, amb jutjats especialitzats i amb la implantació  del model Barnahus arreu de l’Estat pels casos de violència contra la infància, aconseguint així que es respectin els seus drets i evitant la seva revictimització.   
  • 8. PROTEGIR LA INFÀNCIA REFUGIADA, amb professionals formats perquè la infància migrant, refugiada i/o víctima de tràfic tingui accés a recursos adaptats a les seves necessitats i que garanteixin els seus drets. 

El proper 23 de juliol, els nens i nenes d’arreu de l’Estat – més de vuit milions de persones- no podran votar a les eleccions generals. Per això, des de Save the Children hem traslladat als partits polítics aquestes propostes que recullen els temes que més els afecten o els preocupen perquè estiguin presents a les polítiques que s’implementin durant la pròxima legislatura, governi qui governi.