Dia de la Pau: Més de 15.000 xiquets i xiquetes de tota la Comunitat Valenciana participen en la carrera solidària de Save the Children per a recaptar fons per a la infància més vulnerable

27 de gener de 2022. El 30 de gener se celebra el dia internacional de la pau i 46 col·legis de tota la Comunitat Valenciana, amb més de 15.000 alumnes, han organitzat la carrera solidària Quilòmetres de Solidaritat de Save the Children per a recaptar fons per a la infància més vulnerable.

"El Dia de la Pau i la No-Violència sempre ha sigut una data important per a Save the Children perquè els xiquets i xiquetes es mobilitzen amb nosaltres i treballen valors com la solidaritat o la justícia, i ho fan ajudant a altres xiquets i xiquetes que es troben en situacions molt complicades en altres parts del món", explica Rodrigo Hernández, director de Save the Children en la Comunitat Valenciana.

Aquest curs escolar es compleix 18 anys de la primera carrera solidària en la Comunitat Valenciana de Save the Children. Des d'eixe moment, s'han celebrat en l'autonomia més de 1.800 carreres solidàries en uns 620 centres escolars. Al llarg de totes les edicions, el professorat ha participat en 36.991 ocasions, molts d'ells i elles s'han convertit en fidels participants en coordinar la carrera any rere any, i s'han comptabilitzat més de 522.376 dorsals.

Més que una cursa solidària: 18 anys d’existència 

Els i les alumnes no sols participen en la carrera en els seus col·legis, sinó que també treballen valors de solidaritat i empatia al costat dels seus professors i professores a través de tallers de sensibilització.

"Gràcies a la carrera, l'alumnat coneix com es vulneren els drets de la infància a tot el món, com xiquets i xiquetes no poden anar a escola, pateixen desnutrició o han de veure's obligats a migrar de manera forçosa", afirma Hernández.

La carrera solidària de Save the Children, que porta com a nom Quilòmetres de Solidaritat, ha recaptat en tot aquest temps en la Comunitat Valenciana més d'un milió d'euros (concretament 1.164.871€) per a projectes de cooperació en llocs com Sudan, Níger, Etiòpia, República Democràtica del Congo, Haití, Síria, Costa d'Ivori, Sierra Leone o Mali.

En aquests 18 anys, els xiquets i xiquetes d'aquests col·legis s'han bolcat per a ajudar-los buscant patrocinadors -familiars, amics i amigues que aporten una quantitat per cada quilòmetre que córreguen els xiquets i xiquetes- que els ha permés aconseguir en total una gran ajuda per a la infància més vulnerable.

Save the Children recorda que la inscripció a la carrera està en tot moment oberta atés que depén de cada centre educatiu triar la data i format en la qual desitja realitzar-se. Per a això, l'organització anima a visitar el seu web per a conéixer tota la informació o escriure un email a carrera@savethechildren.org per a rebre els materials educatius o informació detallada.. 

Sobre Save the Children

Save the Children és l'organització independent líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa en més de 120 països salvant vides, proporcionant seguretat i protecció als xiquets i les xiquetes i defensant els seus drets en el marc de la Convenció sobre els Drets del Xiquet de Nacions Unides.

En la Comunitat Valenciana i a Espanya treballa des de fa més de 20 anys amb programes d'atenció als xiquets i xiquetes més vulnerables, centrats en la infància en risc de pobresa o exclusió social. A través dels seus programes a Espanya, proporcionen una atenció integral als xiquets, xiquetes i les seues famílies perquè la situació econòmica o d'exclusió social en la qual viuen els xiquets no els impedisca gaudir plenament dels seus drets i puguen aconseguir el màxim de les seues capacitats.

Per a més informació:

Miguel Borque Giraldos - 681 35 17 91 / 96 395 09 31

Comunicació Comunitat Valenciana