Més de 1000 professionals que treballen amb la infància assisteixen a les formacions en línia de Save the Children sobre el model Barnahus

Barnahus

 

Primera sessió: https://youtu.be/GFKVF0EUj6s

Segona sessió: https://youtu.be/2dYXxVllulw

9 de març de 2021. Més de 1000 professionals que treballen dia a dia amb la infància han participat del webinar 'Cap a la Barnahus. Una eina per a millorar l'atenció a la infància víctima de violència a la Comunitat Valenciana' jornades organitzades per Save the Children i en les quals s'ha aprofundit en aquest model nòrdic conegut també com "Les Cases dels Xiquets". Es tracta d'espais amigables per a la infància en els quals es troben integrats, i sota el mateix sostre, els serveis socials, sanitaris, educatius, policials i judicials per a, de manera coordinada i integrada, atendre des del social i el judicial als xiquets i les xiquetes víctimes de violència.

En les jornades han participat Rosa Molero, directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat valenciana; Bragi Guðbrandsson, membre del Comité de Drets del Xiquet de Nacions Unides i fundador del model Barnahus; i Cristina Sanjuán, tècnica de Polítiques d'Infància especialista en violència de Save the Children; entre altres experts que treballen pels drets de la infància.

"Des de Save the Children estem profundament satisfets pel gran acolliment que aquestes jornades ha tingut entre professionals que treballen amb la infància tant de la Comunitat Valenciana com d'altres autonomies. La Convenció sobre els Drets del Xiquet fa referència a les diferents formes de violència, com actuar davant elles i qui té el deure de fer-ho, per la qual cosa és fonamental la formació permanent quan es treballa amb xiquets i xiquetes, ja que no són el futur, sinó el present, i no es pot tolerar que es vulnere cap dels seus drets", assegura Rodrigo Hernández, director de Save the Children en la Comunitat Valenciana.

"La implementació del model Barnahus a la Comunitat Valenciana ja es recull el pacte del Botànic II, així com el dictamen de la Comissió de reconstrucció de les Corts, per la qual cosa des de Save the Children esperem que prompte siga una realitat. La justícia ha de ser justa també per a la infància, com a societat hem de garantir la millor atenció per a qualsevol xiquet o xiqueta que haja patit violència. Hem de garantir que la justícia està a l'altura dels més xicotets", afirma Hernández.

"Des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'aposta per una atenció integral dels xiquets i xiquetes, en un context en el qual se senten segurs, per això el model Barnahus és el referent cap al qual s'està caminant", ha destacat Rosa Molero, directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat.

En aquest sentit, Molero ha recordat que amb l'aprovació de la llei Drets i Garanties de la Infància i Adolescència, impulsada pel Consell del Botànic, "s'ha fet un pas substancial en la defensa dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents, i especialment els que es troben en una situació de major vulnerabilitat".

"A més de contemplar que l'Advocacia de la Generalitat es persone en aquelles causes en les quals es vulneren els drets de la infància, també garanteix que en aquells de violència intrafamiliar, serà la persona agressora la que haurà d'abandonar la llar i no els xiquets i xiquetes, com ocorre en molts casos", ha agregat Molero.

Aquestes jornades, en les quals han col·laborat el Col·legi Oficial d'Advocats de València i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, s'emmarquen dins dels projectes de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives dirigits a programes de prevenció i protecció de xiquets, xiquetes i adolescents.

Sobre Save the Children

Save the Children és l'organització independent líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa en més de 120 països salvant vides, proporcionant seguretat i protecció als xiquets i les xiquetes i defensant els seus drets en el marc de la Convenció sobre els Drets del Xiquet de Nacions Unides.

A la Comunitat Valenciana i a Espanya treballa des de fa més de 20 anys amb programes d'atenció als xiquets i xiquetes més vulnerables, centrats en la infància en risc de pobresa o exclusió social. A través dels seus programes a Espanya, proporcionen una atenció integral als xiquets, xiquetes i les seues famílies perquè la situació econòmica o d'exclusió social en la qual viuen els xiquets no els impedisca gaudir plenament dels seus drets i puguen aconseguir el màxim de les seues capacitats.

Per a més informació:

Miguel Borque Giraldos - 681 35 17 91 / 96 395 09 31

Comunicació Comunitat Valenciana