Save The Children inicia els seus campaments d'estiu en la Comunitat Valenciana per a més de 500 xiquetes i xiquets en risc de pobresa i exclusió social

Imatge

Xiquets i xiquetes dels programes de Save the Children a València en les colònies d'estiu de 2021 ® Pablo Martí – Diodo Media / Save the Children

2 de juliol de 2021. Save the Children ha iniciat aquesta setmana els seus campaments d'estiu i colònies urbanes a la Comunitat Valenciana per a donar suport a més de 500 xiquets i xiquetes en risc de pobresa i exclusió social. L'organització continua impulsant aquestes accions estivals per a proporcionar alimentació, reforç educatiu i suport emocional a la infància més vulnerable, així com per a fomentar les activitats esportives i els hàbits de vida saludables entre els xiquets i xiquetes després d'un curs acadèmic marcat per les restriccions a les aules ocasionades per la Covid-19. Save the Children considera d'especial importància aquest tipus d'intervenció per a evitar la desconnexió de l'alumnat desfavorit durant l'estiu i per a garantir que els menors amb menys recursos tinguen les mateixes oportunitats.

"Gràcies als nostres programes d'estiu xiquets i xiquetes vulnerables de la Comunitat Valenciana compten amb una alimentació adequada durant més temps i poden gaudir d'activitats a l'aire lliure i rebre el suport educatiu que necessiten de cara a la volta a les aules al setembre. Aquest suport extra és fonamental per a moltes famílies i ajudarà al fet que els xiquets i les xiquetes de les llars més vulnerables no es queden enrere", assegura Yolanda Carmona, coordinadora de projectes d'Acció Social a la Comunitat Valenciana.

Save the Children fa més de 20 anys que dona suport a la infància en risc de pobresa i exclusió durant els mesos d'estiu a la comunitat Valenciana i a Espanya. Enguany, a més de València, Alacant, Paterna i Mislata, l'organització atendrà xiquets i xiquetes d'entre 3 i 17 anys de Sevilla i Cadis (Andalusia), Barakaldo i Vitòria-Gasteiz (Euskadi), Illescas (Castella-la Manxa), Madrid i Leganés (Comunitat de Madrid), Barcelona, Canovelles i Lleida (Catalunya) i Melilla. Els campaments tindran lloc entre juny i agost i es desenvoluparan durant una mitjana de 21 dies. Es desenvoluparan tant en centres propis com en espais de contraparts.

 

Aquests xiquets i xiquetes estaran en espais segurs per a la infància en els quals tant el personal de l'organització com els xiquets i les xiquetes disposaran dels recursos sanitaris necessaris com ara màscares i gels desinfectants.

A causa de la importància d'aquest oci educatiu, Save the Children reclama al Govern, les comunitats autònomes, diputacions, ajuntaments i entitats socials que amplien l'oferta educativa durant l'estiu, que incorporen contingut competencial i que prioritzen l'accés gratuït de famílies amb baix nivell socioeconòmic.

Save the Children recorda que la pobresa afecta de manera negativa al benestar i desenvolupament de la infància i posa en dubte el compliment de drets fonamentals.

La campanya d'estiu de Save the Children es realitza en col·laboració amb la Fundació "la Caixa" en el marc del programa de CaixaProinfancia, enfocat a atendre xiquets i xiquetes vulnerables de diverses parts d'Espanya. Així mateix, compta amb el suport de BBK, Roche, United Way, Fundación Probitas, Banc Santander i IKEA, empreses compromeses amb la lluita contra la pobresa infantil.

Sobre Save the Children

Save the Children és l'organització independent líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa en més de 120 països salvant vides, proporcionant seguretat i protecció als xiquets i les xiquetes i defensant els seus drets en el marc de la Convenció sobre els Drets del Xiquet de Nacions Unides.

A la Comunitat Valenciana i a Espanya treballa des de fa més de 20 anys amb programes d'atenció als xiquets i xiquetes més vulnerables, centrats en la infància en risc de pobresa o exclusió social. A través dels seus programes a Espanya, proporcionen una atenció integral als xiquets, xiquetes i les seues famílies perquè la situació econòmica o d'exclusió social en la qual viuen els xiquets no els impedisca gaudir plenament dels seus drets i puguen aconseguir el màxim de les seues capacitats.

Per a més informació:

Miguel Borque Giraldos - 681 35 17 91 / 96 395 09 31

Comunicació Comunitat Valenciana