Save the Children inicia els seus casals d’estiu per més de 800 nens i nenes en risc de pobresa i exclusió social a Catalunya

Materials per mitjans de comunicació 

Barcelona, 2 de juliol de 2021. Save the Children inicia els seus casals i campaments d'estiu per fer costat a més de 800 nens i nenes en risc de pobresa i exclusió a Barcelona, Lleida i Canovelles. L'organització continua impulsant aquestes accions estivals per proporcionar alimentació, reforç educatiu i suport emocional a la infància més vulnerable, així com per fomentar les activitats esportives i els hàbits de vida saludables entre els nens i nenes després d'un curs acadèmic marcat per les restriccions a les aules a causa de la Covid-19. Save the Children considera d'especial importància aquest tipus d'intervenció per evitar la desconnexió de l'alumnat desfavorit durant l'estiu i per garantir que els menors amb menys recursos tinguin les mateixes oportunitats.

“Gràcies als nostres programes d'estiu, els nens i les nenes amb menys recursos tenen una alimentació adequada durant més temps, poden gaudir d'activitats a l'aire lliure i rebre el suport educatiu que necessiten de cara a la tornada a l’escola al setembre. Aquest suport extra és fonamental per a moltes famílies i ajudarà que els nens i les nenes de les llars més vulnerables no es quedin enrere”, explica Antoni Pérez, director de Save the Children a Catalunya.

Save the Children fa més de 20 anys que fa costat a la infància en risc de pobresa i exclusió durant els mesos d'estiu a Catalunya. Enguany a nens i nenes d'entre 0 i 17 anys de Barcelona, Canovelles i Lleida. Aquests nens i nenes estaran en espais segurs per a la infància en els quals tant el personal de l'organització com els nens i les nenes disposaran dels recursos sanitaris necessaris com ara màscares i gels desinfectants.

Per la importància d'aquest oci educatiu, Save the Children reclama al Govern, les diputacions, ajuntaments i entitats socials que ampliïn l'oferta educativa durant l'estiu, que incorporin contingut competencial i que prioritzin l'accés gratuït de famílies amb baix nivell socioeconòmic.

Save the Children recorda que la pobresa afecta de manera negativa al benestar i desenvolupament de la infància i posa en entredit el compliment de drets fonamentals. 

La campanya d'estiu de Save the Children es realitza en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa” en el marc del programa CaixaProinfancia, enfocat a atendre nens i nenes vulnerables. Així mateix, compta amb el suport de BBK, Roche, United Way, Fundació Probitas, Banc Santander i IKEA, empreses compromeses amb la lluita contra la pobresa infantil. 

Sobre Save the Children 

Save the Children és l’organització líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa des de fa 100 anys per assegurar que tots els nens i nenes sobreviuen, aprenen i estan protegits. Actualment l’organització opera en més de 120 països. 

Arreu de l’Estat, Save the Children treballa en programes d’acció socioeducativa pels infants més vulnerables, centrats en la infància en situació de risc de pobresa o exclusió social. L’organització atén a més la infància migrant i està centrada en protegir els menors davant la violència. Save the Children vol que tots els nens i nenes, independentment de la seva condició o país d’origen, puguin gaudir plenament dels seus drets i assolir el màxim de les seves capacitats.

Per a més informació

Mireia Recasens 683 651 782
mireia.recasens@savethechildren.org

Registro de periodistas

Quiero registrarme y recibir las Notas de Prensa de Save the Children
Si ya tienes una cuenta en la web, por favor inicia sesión desde aquí.

Contacto de prensa

prensa@savethechildren.org

Manuel Sobrino, Comunicación
629 48 23 04 manuel.sobrino@savethechildren.org

Arantxa García, Comunicación
660 753 982 arantxa.garcia@savethechildren.org

Laura Casajús-Izquierdo, Comunicación
680 522 276 laura.casajus@savethechildren.org

Prensa Andalucía

Irene Santos, Comunicación
954 219 643 / 699 874 410 irene.santos@savethechildren.org

Prensa Catalunya

Mireia Recasens, Comunicación
93 310 52 00 / 683 651 782 mireia.recasens@savethechildren.org

Prensa Comunitat Valenciana

Miguel Borque, Comunicación
96 395 09 31 / 681 35 17 91 miguel.borque@savethechildren.org

Prensa Euskadi

Angela Irazabal Peña, Comunicación
688 858 498 angela.irazabal@savethechildren.org